Bing en Bibi alfabet

8 oktober 2016

De tekeningen in Bing en Bibi en het duistere bos zijn gemaakt met drukletters. Drukletters zijn letters die gebruikt worden bij het drukken van boeken. Tegenwoordig gaat dat met grote platen waar de tekst in één keer opgezet wordt. Maar vroeger was het drukken van een boek veel meer werk, omdat toen alle woorden letter voor letter in elkaar gezet moesten worden. Hiervoor werden allemaal losse letters in verschillende stijlen en maten gebruikt. Zulke losse letters zijn ook gebruikt voor de tekeningen in ons boek.

Daar kan je natuurlijk nog veel meer leuke dingen meedoen. Bijvoorbeeld een heel alfabet maken! En dat is precies wat Storris en Teen hebben gedaan, een Bing en Bibi alfabetposter gemaakt. De poster is lekker groot geworden, A1 formaat, dan kun je hem tenminste vanuit elke hoek van de kamer zien. En weet je wat nog leuker is? Als jullie zo’n poster in de klas willen, dan kan dat! We geven 100 posters weg. Willen jullie zo’n mooie poster om naar te kijken in jullie lokaal? Stuur dan een berichtje naar ons met daarin het adres van de school. En vergeet niet te vermelden in welke klas je zit en waarom je vind dat jouw klas die poster echt opgestuurd moet krijgen…

Wil je de poster wel hebben, maar dan graag wat kleiner? Bijvoorbeeld voor op je eigen kamer? Dat kan. Wanneer je op het plaatje klikt ga je naar een grotere versie die je dan gewoon kunt printen door eerst met je rechtermuisknop te klikken, Afbeelding opslaan als te kiezen om het bestand op een voor jou handige plek te zetten waarna je het daar vandaan kunt printen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie